Pieterpad Deel 2: Haren – Rolde

  HAREN – ROLDE

451C82A0-8D32-4D2F-B48B-5319535136B7    35470480-936F-4256-ABB7-B14BEF734C98

 Jaaaaa we mochten weer een weekendje buitenlucht opsnuiven, en wat was het weer gaaf! Deze keer hebben we etappe 3 & 4 gelopen van het Pieterpad.

Ik zatIMG_6262 de hele week in Keulen, dus kwam rechtstreeks vanuit Duitsland naar       Gasteren, waar we sliepen bij B&B Stee&Stoede.

Uiteindelijk was ik de 1e die hier rond 21:00 uur aankwam in de stromende regen. Es was zo lief om Roog en de kids thuis op te halen en die kwamen na een pitstop bij Aart in Makkum rond 21:30 uur aan. We sliepen in een nieuw gebouwd rietgedekt huisje naast het huis van de eigenaren. Echt weer een heel fijn plekje.

De kids sliepen gelukkig goed en ondanks de voorspelde regen was het ‘s morgens prIMG_6254achtig weer. Het ontbijt werd geserveerd in ons huisje en was helemaal top. Verse broodjes, omelet, gekookt ei, yoghurt, vlees, kaas en zoet beleg en verse jus. Een goede bodem voor een wandeltocht dus. Rond 09:30 uur kwam ook Willem aan in Gasteren en na een bakkie koffie konden we van start.

Qua logistiek met de auto’s krijgen we het nu ook iets beter door.  We zijn met 1 auto naar onze vorige finish plek gereden Sassenhein. Alhoewel het uiteraard nog makkelijker is om 1 etappe naar het noorden en 1 etappe naar het zuiden te lopen, houden wij vast aan het “wij lopen naar het geluk” motto.

Dus daar gingen we weer op weg naar de Pietersberg. Nou ja, Pietersberg, ik denk stiekem al weer verder wat schijnbaar kan je helemaal doorlopen tot Italië, hoe gaaf is dat!

64594F9F-19D4-4CBA-9540-522C0DE4A978We moeten weer even inkomen, we beginnen heel snel te wandelen, maar de kids en de natuur krijgen ons al snel rustig en dan kan het echte genieten beginnen. Dat blijft toch bijzonder aan lopen, je zoomt zo in op een klein stukje natuur en je gaat uiteraard ook erg langzaam vooruit, dus er zit niets anders op dan gewoon te wandelen en te genieten van ons landje.

Ondanks de slechte weersvoorspellingen is het een prachtige herfstdag. Wel koud maar goed daar hebben we inmiddels al onze gadget kleding voor verzameld. Skip zat zelfs al in zijn sneeuw pak inclusief muts , maar bleef zo lekker warm in de rugzak. Het pad is nu voornamelijk onverhard dus dat is ook voor Tijn veel leuker lopen (rennen). De 1e 12 km naar Zuidlaren loopt over een prachtig heide gebiedje en door heel mooi bos, Tijn vond het prachtig! We zagen nog wel veel omgevallen bomen door de storm van 2 weken geleden, maar ook dat was voor Tijn natuurlijk erg spannend.

0460AF92-EC61-409B-80EA-1F8A04F8D9E7  IMG_6192  FFF596BE-C8AF-4B74-9A20-A3F707DE829F IMG_6309

In Zuidlaren gingen we op zoek naar een lunch plekje en we eindigden bij brasserie Fabuleus. Alhoewel wij erg gelachen hebben om de botte en communicatief niet erg sterke bediening, is het niet echt een aanrader en kan je beter iets verder door lopen tot de grote winkelstraat. Maar ja de soep was lekker, Skip kon even lekker zijn energie kwijt, dus al met al, een fijne pitstop.

En na Zuidlaren werd de route alleen maar mooier. ….  mooi bos, heide, moerasachtig gebied en als afsluiter een prachtig zand duingebiedje.

Het laatste stukje werd het snel donker, we moeten echt nog even wennen aan de wintertijd, en dus hebben we de laatste 1,5 kilometer in het donker gelopen. Ook wel weer een avontuur, en Tijn vond het uiteraard super spannend!!

IMG_6333  IMG_6332  IMG_6247

Uiteindelijk kwamen we rond 17:15 uur aan in Gasteren. Wat een prachtige route vandaag!

We hadden bedacht om iets te laten bezorgen in ons huisje voor het eten, maar we liepen langs een pannenkoeken restaurant Brinkzicht en ach, dat is wel zo makkelijk voor de kids dachten we dus we zijn hier gaan eten. Het motto van dit restuarant (dat trouwens om stipt 19:00 uur zijn deuren sluit), is: “Pannenkoeken volgens eigen recept zoals je ze nog nooit geproefd hebt”. Dat klopt! Ze waren echt heel klein en niet lekker, dus weer niet echt een aanrader qua eten, maar ach voor een snelle hap met kids volstaat het.  Als je je tenminste aan de regels houdt, want in het menu s een hele pagina gewijd aan de gedragsregels voor kinderen in het jawel: pannenkoeken restaurant!

Voordeel van de pannenkoeken was dat we voor de kids lekker op tijd terug waren in het huisje. Roog en Willem gingen de auto ophalen bij het start punt en we hadden bedacht om ook alvast een auto neer te zetten bij de geplande finish van de volgende dag. Dit bleek echter niet zo makkelijk, vanaf het moment dat wij bij het restaurant aan waren gekomen kwam de regen namelijk met bakken uit de lucht, daar komt bij dat de wegen hier niet verlicht zijn, en onze bedachte stop in the middle of nowhere was, bij een busstop langs het Pieterpad. Niet echt handig in het pikkedonker en de stromende regen te vinden dus. Uiteindelijk hebben ze de auto dus maar in het enige dorpje binnen loopafstand gezet: Rolde. Rolde is ook het officiële eindpunt van etappe 4, alleen voor ons nog maar 9 kilometer lopen vanaf Gasteren. Leer momentje voor de volgende keer dus…in het daglicht de auto plaatsen! Maar ach een korte etappe is ook wel lekker, want dan waren we tenminste ook niet te laat weer thuis.

Het heeft de hele nacht geregend maar toen we ‘s morgens wakker werden, was daar een prachtige blauwe lucht, heeeeeeeerlijk!!

Na wederom een top ontbijtje, alle spullen in de auto’s geladen en op pad gegaan, op weg naar Rolde. Het was inderdaad geen lange route (en we zijn nog een stukje fout gelopen ook, maar tjeetje wat is dit een mooi stukje Nederland.

De route loopt dwars over het Ballooerveld, een oud militair oefenterrein. Je loopt hier over de oude oude karrensporren richting de kerk van Rolde. Tijdens deze etappe kan je je goed voorstellen hoe het er vroeger geweest moet zijn…

451C82A0-8D32-4D2F-B48B-5319535136B7  0CBC9854-1FF5-4F3C-97DA-FF2A4F8891F0    ABE7541A-8893-482E-BE0A-D6BDFF727F1D  CBC6FA0A-8636-46B4-8231-D0C8494FB1F9

Rond 12:00 uur kwamen we aan in Rolde. Uiteraard zijn we nog even op bezoek geweest bij de beroemde Hunnenbedden, die ook weer op zo’n mooi plekje liggen.

IMG_6321  IMG_6328  5A31B95B-612E-4BBD-9790-6156423EEDEA  78766AA5-DE7F-4DC1-B420-FA7ED8B68B3D

Na onze tour door Rolde, nog even een koffiestop met gebak in de serre van Cafe Hofsteenge als aflsuiter van weer een waanzinnig mooi stuk Pieterpad! Volgende keer etappe 4 & 5, zin in!!!!!

Hier nog een overzicht van de 2e dag.

One thought on “Pieterpad Deel 2: Haren – Rolde

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s