Keulen

Drie weken geleden ben ik voor het eerst in Keulen geweest. Inmiddels zit ik 3 weken later voor de 3e keer terug in de trein vanuit Keulen. Wat een leuke stad is dat zeg!

Voor mijn werk organiseer ik een retailer event in deze stad en daarvoor leer ik de stad steeds beter kennen, al zijn al mijn bezoekjes 1 of 1,5 dag geweest ik begin me er al helemaal thuis te voelen.

IMG_5808
Mijn 1e nieuwe ontdekking is reizen per trein en vouwfiets. Een perfect  combinatie! ’s Morgens vroeg op het fietsje naar het station, hup de trein in, en bij aankomst zo weer naar buiten fietsen en de stad in.

Vanaf Amsterdam ben je in een dikke 3 uur in Keulen met de ICE trein. In de trein ga ik inmiddels altijd in de stilte coupe zitten, een soort cabines met 6 stoelen, waar bijna nooit mensen zitten omdat ze dan stil moeten zijn, maar ja als er niemand zit……..kan je ook best af en toe de telefoon opnemen, toch? Deze coupes zijn dus lekker ruim, je kan ongestoord werken en heerlijk naar buiten kijken want je hebt een heel groot raam!

Het enige grote nadeel van deze trein is dat er geen internet is op dit traject. Vandaag had ik op de terugweg voor het eerst een trein met hotspot, maar nadat ik helemaal geïnstalleerd was, ingelogd en wel, bleek er een defect aan de trein en moesten we 10 minuten na vertrek alweer uit de trein om over te stappen op een, je raadt het al, trein zonder internet 😦
IMG_5811Als je met de trein in Keulen aankomt is het 1e wat je ziet als je naar buiten loopt, de indrukwekkende Dom. Echt een indrukwekkende kathedraal. Ik ben zelf niet zo van de kerken, maar ik ben 3 minuten binnen geweest en het ziet er ook van binnen indrukwekkend uit.

De sfeer in de stad is heel erg “gemutlich” en je voelt je hier vrij snel thuis. Voor mijn event gebruiken we het Dorint Hotel Am Heumarkt. Het hotel zelf is niet zo bijzonder, prima kamers en een leuke bar, maar echt een business hotel. Het ontbijt buffet is heel goed, ik ben vooral fan van het ,Egg station, waar je je eieren vers kunt laten bakken en dus verzekerd bent van een “echt ei”. Het allergrootste pluspunt aan dit hotel is echter de ligging, want alles is binnen loopafstand. Ook is het personeel er echt super!!

Als je hier privé komt, zijn er denk ik wel leukere hotels om in te slapen, bijvoorbeeld: Hotel Domstern, Stern am Rathaus, 1 van de Hopper hotels, maar qua service en centrale ligging is het Dorint echt helemaal top!

Mijn favoriete wijk tot nu toe is het Belgische Viertel een wijk vol met leuke pop-up shops

Een super leuke tent als je een simpele, snelle maaltijd wil is Hans im Gluck, hier hebben ze heerlijk biologische hamburgers.

Vandaag heb ik geluncht in een soort warenhuis. Ze noemen het zelf een concept store. Je loopt eerst door een roze tunnel en komt dan op een soort overdekt binnenplaatsje. Echt een grappige plek, het ziet er uit als een pop-up event locatie met heaters, pipe &drape, huur meubilair en een verdwaalde disco bol. De bediening is erg aardig en het publiek is fantastisch. Echt de 1 heeft nog meer botox dan de ander, veel verveelde rijke dames met hondjes, en opgedirkte stelletjes, polo’s dure horloge en gebral, kortom een heerlijke spot om mensen te kijken. Ik ben hier ook al een keer aan het einde van de dag langsgelopen, dan is het nog leuker want zit iedereen aan de cocktails en champagne.

Qua shops is de Ehrenstrasse heel leuk, allemaal kleine winkeltjes en concept stores. Qua shops in Keulen staat voor mij echter met stip op 1 de Globetrotter.Deze shop bevind zich in een oud winkelcentrum. Een “rijke” man met een droom, heeft dit winkelcentrum opgekocht en omgetoverd tot een one- stop shop voor avontuurlijke reizigers. Je heb hier echt alle op het gebied van outdoor. Zo zijn uiteraard alle grote merken vertegenwoordigd,maar er is meer….

Op de begane grond, is bijvoorbeeld een heel groot zwembad waarin je kano’s en duikuitrusting kan testen. Er is een ijs kamer waarbij je bij -30 graden je gear kan testen en door middel van infrarood lampen kan zien welk deel van je lichaam afkoelt en warm blijft. Er is ook een natte cabine waar je je regen gear kan testen, inclusief wind turbine! Daarnaast is er een compleet reisbureau waar je uiteraard alleen avontuurlijk reizen kan boeken of reis advies in kan winnen, een reis boeken afdeling, een restaurant en je kan zelfs je reisvaccinaties halen in deze winkel! Op de gangen hangt prachtige kunst, uiteraard ook weer geïnspireerd op avontuurlijk reizen en zelfs aan het geluid is gedacht want je hoort overal vogel geluiden.
Ik zou hier alleen al een weekend door kunnen brengen, en ik ben sinds mijn bezoek aan deze winkel helemaal geïnspireerd om er 1 in NL te beginnen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s