Testverslag Thule Chariot Cougar 1

Mijn allereerste test verslag en mijn allereerste test product. Die maagdelijkheid verklaard waarschijnlijk dat het afscheid nemen moeilijk was. De Thule Chariot is 6 weken met ons mee geweest en zorgde ervoor dat zeker onze jongste gewoon mee kon als we gingen sporten, en dat is heel gezellig! Van mij krijgt de Chariot dus een dikke stempel met: GOEDGEKEURD!!!

IMG_7569  IMG_7586  IMG_7617

6 weken geleden kon ik de wagen ophalen. Ik kreeg hem mee in de verpakking dus daar was meteen de 1e uitdaging, de Chariot in elkaar zetten…..

Dat viel gelukkig erg mee. Er zaten duidelijke instructies bij, met plaatjes, en daar wordt ik altijd blij van. Slechts 1 stang had ik verkeerd geplaatst dus dat viel erg mee 😉

Wat mij wel meteen opviel is dat er bij de standaard (fiets) set geen voorwiel zit om hem tijdens een fietstocht snel om te bouwen naar wandelwagen. De meeste fietskarren hebben dit  namelijk wel. Voor ons was dit geen probleem want voor de test hebben we de hardloop uitbreidingset erbij gekregen en die bestaat uit een groot voorwiel. Dit wiel kan je heel gemakkelijk vast maken aan de achterkant van de Chariot.

IMG_8230Binnen een uur was de Chariot en mijn fiets klaar voor een eerste test rit. Je maakt de Chariot heel makkelijk aan je fiets vast met het “trekhaak” systeem. Dit systeem werkt erg fijn. Het onderdeel dat je op de foto ziet klik je tussen je wielas en dan schuif je het balletje van de wagen er zo in, veiligheid pal er omheen en je kan op pad.

Ik ben begonnen op de verharde weg om even de wendbaarheid, draaicirkel en stabiliteit te testen. De wagen is erg licht en super stabiel, waardoor het erg makkelijk fietsen is, dus al snel ben ik afgeslagen het bos in, de onverharde paden op. Wow! De Chariot is echt ontzettend stabiel, over de smalle paadjes, boomwortels, scheve paden, allemaal geen probleem, en Skip vond het prachtig want we konden dus flink tempo houden!

IMG_7607

IMG_7624

IMG_7613

 

Het stoeltje in de Chariot is ook heel fijn. Omdat het nu winter is hebben wij er een schapenvelletje in gelegd om de kleine man lekker warm te houden, en doen we meestal het doek dicht. Ook onze oudste zoon van 3 zit er heerlijk in en past nog goed in het stoeltje. Om de stoel heen is meer dan genoeg plek om spulletjes op te bergen. Aan de achterkant van de wagen zit een erg handig opbergvak dat je in kan klappen als je hem niet nodig hebt.

Er zijn trouwens genoeg accessoires te koop om nog meer opbergruimte te krijgen, zoals een bagagedrager en een extra opbergtas. Dit maakt de Chariot ook geschikt voor langere tochten.

Tja en als ik dan een nadeel zou moeten noemen dan is het dat de duwstang en de Running kit iets van beleid nodig hebben om uit elkaar te halen. Het zou een stuk makkelijker zijn als je de stang met een klik in zou kunnen klappen en het voorwiel snel naar binnen zou kunnen klappen zodat de wagen makkelijker snel in en uit de auto te halen is.

Running kit

De Running Kit hebben we eigenlijk het meest intensief gebruikt. Voor mij was het de 1e keer rennen achter een wagen en het viel niet tegen! Natuurlijk is het even wennen en het is echt wel zwaarder dan zonder wagen rennen, maar het voordeel is dus dat het een extra goede workout is en dat het veel gezelliger is dan alleen rennen.

Wij hebben hem ook vooral weer off-road gebruikt op bospaden en in de duinen. De Chariot komt goed door het terrein en is ook met de running kit erg stabiel.

Kortom een goede, degelijke allround wagen die zich makkelijk aanpast aan je outdooractiviteiten.

Hier in huis zouden we graag nog meer avonturen beleven met de Thule Chariot. Hoe gaaf zou het zijn om de sneeuw ombouw kit te kunnen gebruiken, met twee lichtgewicht ski’s, trekstangen, een gevoerde ceintuur en zelfs een bidonhouder! Ik voel een avontuur opkomen in het hoge noorden……

IMG_8261

IMG_8329

IMG_8302

IMG_8319

One thought on “Testverslag Thule Chariot Cougar 1

  1. Veerle says:

    Hoi, Leuk testverslag van de Cougar 1. Wij zijn hem gisteren ook gaan testen in het bos en inderdaad zeer stabiel en goede vering. Het was warm dus we dedend enkel de muggengaas dicht tegen opspattende kiezels, maar onze kleine pruts bleek achteraf nog wel vol zand te hangen to achter haar oren. Daar moeten we volgende keer wel op letten dus op 1 af andere manier. Groetjes Veerle

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s