Pieterpad deel 3 : Rolde – Sleen

Dag 1: Van Rolde naar Schoonloo; 19 km  

IMG_7125We wilde graag nog een keertje lopen in 2013, dus werd het het weekend van 14 & 15 december.

Roog had op het laatste moment toch nog verplichtingen op zaterdag, dus vertrok ik vrijdag aan het einde van de middag, alleen met Tijn richting Schoonloo. Gezellig samen met mijn grote vriendje op pad, ook leuk!

Tijn kijkt inmiddels elke keer alweer uit naar het Pieterpad, wat voor hem gelijk staat aan AVONTUUR! Gaan we weer op avontuur mam? Let’s Gooooooo.

En dat het spannend was bleek al in de auto want ondanks dat we pas rond 21:00 uur aankwamen en we zeker de laatste 100 km in een donker gat reden, bleef Tijn de hele weg wakker. Druk met het stellen van honderden “Waarommmmmm?” vragen.

Voor deze etappes had ik een klein hotelletje geboekt, leek mij handig, met een restaurant voor het ontbijt en heel belangrijk het avondeten dus dan hoef je de deur niet uit! De Loohoeve ligt in Schoonloo, een perfecte stop tussen 2 etappes waar je verder geen dorp tegenkomt.

Het was een bijzonder hotel, dat is een ding dat zeker is! Ik heb een boekje Pieterpad Deluxe, waarin allerlei culinaire tips voor stops tijdens het Pieterpad in staan en dit hotelletje stond erg goed aangeschreven. Toen ik met Tijn naar binnenliep werd ik eigenlijk meteen al heel snel naar boven toegewerkt waar onze kamer was. Voor mij prima, want Tjin moest naar bed, maar niet echt gastvrij, en ik voelde mij ook niet echt welkom, om beneden aan de bar nog even een wijntje te gaan drinken, dus ik ben zelf ook maar snel naar bed gegaan. Ook wel eens lekker, want het waren weer erg drukke weken, met weinig slaap.

De volgende ochtend vroeg op, wandelschoenen aan en naar beneden voor het ontbijt. Dat was echt heerlijk, super lekker brood en eigenlijk alles wat je wil stond er,lekkere koffie en verse jus. Toen Es en Willem aan kwamen kregen ze ook een bakje koffie en een kwartiertje later vertrokken we naar Rolde.

IMG_7128  IMG_7129  IMG_7132

De route  was weer super mooi. Het was nog volop herfst in de bossen, dus heel veel kleur en paddenstoelen. Dat vond Tijn natuurlijk prachtig en hij was niet in zijn wagen te krijgen. Heel af en toe kon ik hem met pepernoten in de wagen lokken maar in totaal heeft hij 15 km zelf gelopen!  Ik hoop dat hij het zo leuk blijft vinden dan wordt de rest van de 400 km een eitje 😉

De laatste paar kilometers heeft Roog ook nog meegelopen en we hebben de dag afgesloten met een heerlijk biertje in de Loohoeve. Es en ik hebben de auto opgehaald en alvast bij de finish voor de laatste dag neergezet zodat we de volgende dag meteen kunnen gaan lopen. Het eten in de Loohoeve was lekker maar niet bijzonder en helaas bleek tijdens het diner dat ze hier echt niet van kinderen gediend zijn. De host liet meerder male blijken dat ze ons het liefst zo snel mogelijk met Tijn naar de kamer zagen verdwijnen. De volgende ochtend kregen we zelfs nog een woorden wisseling met de eigenaar, terwijl wij ons toch echt niet lastig opstellen, dus verbijsterd begonnen we aan de 2e dag. Kortom, ik zou deze plek absoluut niet willen aanraden!

Dag 2: Van Schoonloo naar Sleen

1473B9F2-9B74-4773-9234-02013237E668  IMG_7185

Het 1e deel van de 2e dag was prachtig, door heel mooi bos en heide. En leuke paden ook! We hebben ook echt te gekke paddenstoelen en zwammen gezien. Verder loop je langs een paar belangrijke monumenten tijdens deze etappe, waaronder het Pieterpad monument.

3EABD417-5DC7-4982-A1F6-D0F818CBC2A7  IMG_7194

IMG_7193   C1169247-8FD6-4AF0-87CF-DEF4317D92F8

0101BF2F-B89B-41D2-9526-454A28D301BA   IMG_7151

De laatste 8km loop je eigenlijk door open gebied, het waaide erg hard toen wij daar liepen dus dat maakte het best zwaar. En dan zie je al die tijd de kerktoren van Sleen die maar niet dichterbij komt. Ja, die laatste kilometers waren lang! Tijn had hier helemaal geen last van die had ‘s middags even in de wagen geslapen en heeft de laatste 7km gerend……

(Wij hebben wel gekeken of we ergens eerder de auto neer konden zetten omdat we dit zo’n lange etappe vonden, maar er was gewoon geen eerder plekje voor de auto dan in Sleen, dus even doorbijten deze etappe, maar het heeft geen zin om te proberen hem korter te maken, tenzij je uiteraard wordt opgehaald door iemand ;-))

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s