Op avontuur……in Zweden: Dalsland Kano Marathon

IMG_1900  IMG_1439 IMG_1436

1,5 week geleden:

Nog 1,5 week en dan is het zover, dan vertrek ik naar Zweden voor de Dalsland kano marathon……55km in een kajak, 4 kraakheldere meren waar je het water kan drinken en 11 uur de tijd om de finish te halen.

Ik heb inmiddels welgeteld 4 x keer gekano’d of gekajakt, of…..nou ja in zo’n drijvend ding met een dubbele peddel dus. Mijn “rijkelijke” kano ervaring maakt mij licht nerveus voor wat er komen gaat. Maar ja, wie A zegt moet B zeggen en ik heb toch echt vrijwillig de uitdaging aangenomen dus ga er ook helemaal voor, want het lijkt mij zwaar maar geweldig!

Toen ik 1,5 maand geleden de uitnodiging kreeg van Natasha van Salt Magazine zat ik midden in een enorm heftig event in Barcelona en sprong ik een gat in de lucht want ik ben altijd in voor een avontuur en zeker in de natuur. Nu 1,5 week voor vertrek denk ik terug aan het actie plan dat ik toen voor mij zelf op heb gesteld om elke week minimaal 3 keer op pad te gaan met een kano, uiteindelijk is de teller dus op 4 x keer blijven steken waarvan 2 keer met de kids dus het was ook niet echt gefocust trainen zeg maar. Het was wel leuk en ik heb mij wederom verbaasd over dat prachtige landje van ons.

Snel denk ik weer aan wat voor een geweldig avontuur dit gaat worden en oh ja nog even mijn agenda erbij pakken want ik kan natuurlijk nog steeds trainen….

2 dagen voor vertrek:

Ok, de planning is niet helemaal zo gegaan als gehoopt…..ik heb geen 1 sessie gehad in de kano en nu is het te laat, want ik moet mijn lijf nu rust geven denk ik……toch?

Pffff ik weet het niet meer, het wordt in ieder geval mooi weer zoals het e rnu naar uit ziet, en uiteindelijk zit het allemaal in je hoofd!!!! Strong mind, strong body!!!!! ……toch?

Laat ik in ieder geval nog even die ademhalingsoefeningen doen van Wim Hof en mij een beetje inlezen in de race.

Na het inlezen:

Nou dat werkte ook niet echt motiverend. We hebben namelijk maar 11 uur de tijd om die 55 km af te leggen. Ik ga uit van een gemiddeld tempo van max 5 km per uur, dus daar gaat je 11 uur, en dan zitten er nog geen eens pauzes in….

Maar ik heb er wel heel veel zin in en ik ga mijn uiterste best doen om het te halen, er zijn langs de hele route mensen genoeg om je op te beuren, muziek voor je te maken, je naam roepen ,kortom het is 1 groot feest! En als het dan echt niet meer gaat, als je niet op tijd bij een checkpoint bent, dan wordt je gewoon naar de finish gebracht, dus wat is het ergste wat mij kan overkomen? Dalsland marathon……..here I come!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s